دیوان محاسبات نمایه

بر اساس گزارش رئیس دیوان محاسبات واگذاری شرکت‌هایی مانند پالایش نفت کرمانشاه، نیشکر هفت تپه و... موجب بروز ضرر و زیان به بیت‌المال شده است.

به گزارش مشرق، عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات کشور امروز خلاصه گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ را در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت کرد. بخشی از این گزارش به عملکرد سازمان خصوصی‌سازی در سال ۹۶ پرداخته است. در خلاصه گزارش تفریغ بودجه ۹۶ آمده است:

سازمان خصوصی‌سازی از ابتدای سال ۱۳۸۰ تا پایان سال ۱۳۹۶ تعداد ۸۳۵ شرکت که دارای سهام دولتی بوده‌اند را به مبلغ یکصد و چهل هزار و هفتصد و سی و یک میلیارد (۱۴۴.۷۳۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان به بخش غیردولتی واگذار نموده که مبلغ نود و سه هزار و نهصد میلیارد (۹۳.۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان مربوط به ۱۰۰ شرکت واگذار شده با سهام بیش از ۵۰ درصد متعلق به دولت، مندرج در پیوست شماره (۳) قانون بودجه کل کشور بوده است.

بیشتر بخوانید:

متن کامل گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور + جداول

در بررسی‌های به عمل آمده در سال ۱۳۹۶، در ارتباط با واگذاری شرکت‌های دولتی طبق قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی مواردی مغایر با قوانین و مقررات مشاهده گردید که نمونه‌هایی از آن به شرح زیر گزارش می‌شود:

الف: عدم رعایت دستورالعمل اجرایی «روش انتخاب مشتریان استراتژیک و احراز و پایش اهلیت»:

واگذاری شرکت‌هایی همچون پالایش نفت کرمانشاه، نیشکر هفت‌تپه، هپکو اراک و ماشین‌سازی تبریز، ریخته‌گری ماشین‌سازی تبریز و املاک ائل‌گلی به دلیل فقدان اهلیت و تخصص کافی توسط خریدار، باعث بروز ضرر و زیان به بیت‌المال گردیده است.

ب: تعدیل قیمت پایه بنگاه‌ها توسط هیأت واگذاری:

قیمت کارشناسی شرکت پالایش نفت کرمانشاه، حدود ششصد و هفده میلیارد (۶۱۷.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان بوده که با تصویب هیأت واگذاری، کاهش ۷۰ درصدی به مبلغ یکصد و نود و نه میلیارد (۱۹۹.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان واگذار شده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • یک کارگر IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۹
    0 0
    متاسفانه به جای جولان شرکت هایی مانند ال جی و سامسونگ در بازار 80 میلیونی ایران، باید شرکت های ارج و آزمایش حداقل تو ایران و منطقه حرف اول رو می زدن!!! هپکو اراک باید در حد کتپیلار می بود! خودروسازی ما باید حداقل رقیب کره ایی ها می شد و...!!! صنایع خودروسازی، نساجی، لوازم خانگی، کشاورزی و... همه و همه دچار بحران هستن و به نظر من اصلی ترین دلیل این بحران هم سیاست های اشتباه و بچه گانه مسولین مربوطه در واگذاری های خائنانه و انتصاب افراد بسیار ضعیف در پست های مدیریتی این شرکت ها هستش. شایدم عمدا این شرکت های بزرگ رو ورشکسته کردن تا آقازاده های (بخوانید حرامزاده) بی مصرف خودشون انواع رانت و امتیاز واردات رو به راحتی و بی دردسر بدست بیارن و کارگران این مرز و بوم در صنایع مختلف بیکار بشن!!!
  • شهرام GB ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۱
    0 0
    سلام ، این مسایل کشور را به فنا خواهد داد نارضایتی مردم رو توی فولاد و هپکو و هفت تپه و پالایشگاهها ببینید چرا مسیولین رده بالا جلوی این حرکات رو نمیگیرن ، خصوصی سازی این نیست که اموال کلان ملی رو بفروشن! خصوصی سازی یعنی جذب سرمایه برای ساخت و توسعه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس